MÛVELÕDÉS
SPORT
Ajánlataink - Rendhagyó irodalomórák, elõadások
Eddigi tevékenységeink
Tájékoztató a SZODSE eddigi tevékenységeiről

A Szakszervezetek Országos Diák-Sportszövetsége Egyesület - 2004. novemberében - közhasznú szervezetként lett bejegyezve. Hét nagy szakszervezeti szövetség támogatásával alakultunk. Az érdemi munkát 2005 januárjában kezdtük. 2005 júniusáig hét területi szervezetünk jött létre az országban (Budapesten; Győrött; Kecskeméten; Szekszárdon; Mátészalkán; Egerben; Hatvanban). A közeljövőben négy helyen (Keszthelyen; Békéscsabán; Miskolcon; Nyíregyházán) újabb szervezeteink alakulnak. 2005 tavaszán négy vidéki és három budapesti sportrendezvényünk volt. Sportbajnokságainkon elsősorban a szakiskolák és szakközépiskolák diákjait foglalkoztatjuk, de rendeztünk a hallgatói önkormányzatokkal közösen (6 egyetem illetve főiskola részvételével) vagy egy vidéki várost megmozgatva (Szekszárdon) több szakági sportszövetséggel közösen bajnokságokat, sportnapokat.

A nyáron testvérszervezetünkkel összefogva (Szakszervezetek Országos Diák-Művelődési Szövetsége Egyesület) és a Nemzeti Üdültetési Alapítvány segítségével, 739 tanulót és kísérőiket táboroztattuk Tatán - két turnusban. A diákok negyven szakiskolából, szakközépiskolából, gimnáziumból jöttek szerte az országból. A tanulók jelentős része még sosem volt ezelőtt nyári táborban, vagy egyáltalán nem volt nyaralni.

Jelenleg országos sportbajnokságokat rendezünk hat régióban hatezer diák részvételével. A döntők 2006. áprilisában lesznek Budapesten.