MÛVELÕDÉS
SPORT
Ajánlataink - Rendhagyó irodalomórák, elõadások
Programunk támogatóknak
Szakszervezetek Országos Diák-sportszövetsége Egyesületének Tájékoztatója a támogatók számára

Miért érdemes támogatni bennünket?

1. Ha fontosnak tartja, hogy egészséges, tettre kész nemzedékek nőjenek fel Magyarországon.

2. Hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyerekek devianciáktól mentes közösségekben fejlődjenek.

3. Segítségükkel a nehezebb körülmények között élő gyerekek is megismerkedhetnek a rendszeres sportolás áldásaival.

4. Ha egyetértenek azzal, hogy a szakmunkás tanulókban mindennapi életük során felhalmozódott feszültséget rendszeres mozgással le lehessen vezetni.

5. Támogatásukkal a szabályokkal kialakított sporttevékenység közepette a diákok elsajátíthatják a tolerancia és szolidaritás készségeit.

6. Ha osztják azt a véleményt, hogy a biológiai fejlődésnek ebben a kritikus szakaszában (14 -től-18 éves korig) a szakmunkás tanulók megkapják azokat a fizikai terheléseket (élettani ingereket), amelynek nyomán egészséges, teherbíró felnőttekké válhatnak. (Különösen a sűrűn lakott nagy városokban erre már nincs más mód, mint a szervezet sporttevékenység.)

7. Ha lényegesnek tartják, hogy a szakmunkás tanulók megtanulják a sikereket és a kudarcokat is feldolgozni, ezáltal személyiségük is fejlődhet..

8. Elősegíthetik azt, hogy a szakmunkás tanulók megtanulják a munkamegosztást és a szerepek ellátását. Pl.: A csapsportágakban vagy a sportközösségekben.

9. Hozzájárulássukkal a szakmunkás tanulók megtanulhatják játékhelyzetekben, hogy döntéseiknek következményei vannak. Nincs második és harmadik élet, mint a virtuális játékokban.

10 .Ha támogatni kívánják, hogy a szakmunkás tanulók szabadidejükben sporteseményekre, rendezvényekre járjanak, és kultúráltan szurkoljanak és szórakozzanak.

11. Ha hasznosnak találják azt, hogy egységes tagnyilvántartási chipkártya rendszerünkkel átláthatóvá, követhetővé válik tagságunk sporteseményekre és rendezvényekre látogatása.

12. Tehetnek azért, hogy ezek a kiszolgáltatottabb diákok ne legyenek szenvedélybeteg felnőttek, mert szabadidejüket ellenőrzötten hasznosan tölthetik el.